Oraşul Cernăuţi va găzdui Festivalul internaţional de folclor „Întâlniri Bucovinene” - 2021
Sursa foto:bucpress.eu Vizualizari:

Oraşul Cernăuţi va găzdui Festivalul internaţional de folclor „Întâlniri Bucovinene” - 2021

La Cernăuţi se va desfăşura în perioada 21 – 22 august 2021, cea de-a ХХХІІ-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, manifestare organizată de Administraţia regională de stat Cernăuţi, Consiliul municipal Cernăuţi şi Centrul bucovinean de cultură şi artă Cernăuţi.

Potrivit bucpress.eu, porţile festivalului se vor deschide la ora 15:00, în faţa Primăriei. De la 15.30 până la ora 17.30 evenimentul se va desfăşura pe strada pietonală Olga Kobîleanska, vizavi de următoarele instituţii:

-Departamentul principal al Fondului de pensii Cernăuţi (strada O. Kobîleanska, 1);

-Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi (strada O. Kobîleanska, 9);

-Muzeul Regional Etnografic din Cernăuţi (strada O. Kobîleanska, 28);

-Sediul Societăţii Regionale pentru Cultura Poloneză „Adam Mickiewicz” din Cernăuţi (strada O. Kobîleanska, 36).

Printre participanţi se vor număra colective din Polonia (Stanowinie şi Juterzenka) şi România (Flori din Bucovina şi Piatra Şoimului), precum şi peste 30 de colective etnofolclorice locale din regiunea Cernăuţi.

Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” este unic în Europa şi are ca scop principal prezentarea bogăţiei culturii populare bucovinene în aspectul ei multicultural, trecerea în revistă a formaţiilor artistice care prezintă cântecul, jocul, muzica, portul şi obiceiurile bucovinene. Devenind în timp cea mai mare manifestare europeană de acest gen, festivalul se organizează anual, din luna mai şi până în octombrie, în cinci ţări europene: Polonia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova şi România, motivând tânăra generaţie bucovineană să preia cu entuziasm şi să continue tradiţia, dar contribuind în mod substanţial şi la creşterea interesului pentru Bucovina, ca destinaţii turistice.

Similare
RECOMANDĂRI