Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Omagiu cu flori şi poezii pentru poetul Grigore Vieru

Omagiu cu flori şi poezii. Poetul neamului, Grigore Vieru, ar fi împlinit astăzi 83 de ani. Rude, prieteni, scriitori şi zeci de cititori au venit la bustul lui pentru a-i aduce flori şi a recita poeziile care au crescut generaţii şi au luminat o naţiune.

Versurile lui Grigore Vieru au încălzit astăzi Aleea Clasicilor, pe care se aşterneau fulgi albi de nea.
 
De zece ani, mijlocul lui februarie este trist, dar plin de amintiri frumoase despre cel care a reînviat conştinţa naţională a unui neam.
 
Şi-a dedicat creaţia mamei, copiiilor, patriotismului şi valorilor naţionale româneşti. A fost cel care a făcut primii paşi spre transformarea Prutului din hotar într-un rai intern.
 
Şi elevii care au apreciat poeziile lui Grigore Vieru au venit să-i aducă un omagiu.
 
Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererîta, raionul Briceni şi s-a stins din viaţă pe 18 ianuarie 2009, în urma unui stop cardiac, survenit după un tragic accident rutier. Poetul a fost deţinător al Diplomei de Onoare Andersen, cea mai importantă distincţie internaţională în domeniul literaturii pentru copii. Post-mortem a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce. Mai mute instituţii de învăţământ, dar şi un bulevard din Chişinău îi poartă numele.
Similare
RECOMANDĂRI