O pictoriţă din R. Moldova a expus o lucrare la Muzeul Luvru din Paris
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

O pictoriţă din R. Moldova a expus o lucrare la Muzeul Luvru din Paris

Artistul plastic Elvira Cemortan-Voloşin, preşedinta Centrului Cultural ARTELIT, a participat recent la Salon des Beaux Arts 2019 (Sala de Arte Frumoase), care a avut loc în sala Carrousel du Louvre a Muzeului de Istorie şi Artă Luvru din Paris, sub patronajul Preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

Potrivit organizatorilor, la expoziţie au luat parte 600 de artişti din întreaga lume: Brazilia, Canada, China, Coreea, Japonia, Norvegia, Spania, Turcia şi din alte ţări.

Elvira Cemortan-Voloşin a menţionat că la concurs au fost prezentate peste 3000 de lucrări de pictură, grafică, sculptură, design, fotografie, dintre care au fost selectate 600. ”Sunt onorată că o lucrare de-a mea - ”Rouge et Blanc” (”Roşu şi Alb”) - a ajuns la un asemenea prestigios salon de artă. Din R. Moldova, alături de mine, a mai participat cu o lucrare artistul plastic Nina Tescari, stabilită de mai mulţi ani în Franţa. Îi mulţumesc pe această cale Ambasadei  Republicii Moldova în Franţa, şi, în mod special, Însărcinatului cu Afaceri Vladimir Chirinciuc, graţie căruia lucrarea mea a ajuns la Paris”, a mai spus pictoriţa, pentru moldpres.

Tot în aceste zile, Elvira Cemortan-Voloşin a organizat împreună cu Ambasada Republicii Moldova în Franţa, în incinta Secţiei consulare, o expoziţie de pictură modernă şi de fotografii cu degustare de vin spumant, urmată de un master-class de pictură cu vin.

Elvira Cemortan-Voloşin s-a născut la 20 aprilie 1969 în oraşul Soroca. A absolvit Colegiul de Arte ”A. Plămădeală” şi Facultatea de Arte Plastice, specialitatea tapiserie de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Practică pictura de şevalet, tapiseria, batik, grafica şi ilustraţia de carte. Este fondator al Centrului Cultural ARTELIT din Republica Moldova (preşedinte), Grupului artistic „ATC Alfa Club” Iaşi-Bacău-Chişinău şi al Galeriei „Artelit”, Filarmonica Naţională „S. Lunchevici” Chişinău. A participat la circa 150 de expoziţii din ţară şi de peste hotare. Elvira Cemortan-Voloşin a vernisat peste 30 de expoziţii personale.

Similare
RECOMANDĂRI