O expoziţie de pictură în memoria celor deportaţi a fost vernisată la Centrul „C. Brâncuşi” din Chişinău
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

O expoziţie de pictură în memoria celor deportaţi a fost vernisată la Centrul „C. Brâncuşi” din Chişinău

O expoziţie de pictură cu genericul „Recviem”, în memoria victimelor deportărilor staliniste din anii 1941-1949 a fost vernisată la Centrul expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău.

Expoziţia cuprinde 58 de lucrări realizate de către 55 de autori.
 
Solicitat de MOLDPRES, vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Ghenadie Jalbă a menţionat că expoziţia-concurs „Recviem” se află la a VII-a ediţie şi constituie un bun prilej de a ne aminti despre evenimentele tragice care au avut loc în perioada regimului totalitar comunist.
 
În context, artistul plastic Andrei Mudrea a afirmat că lucrarea sa ”Tăcere” din cadrul expoziţiei reprezintă nişte clopote sfărâmate, un simbol al acestui popor, care şi el a fost distrus de regimul stalinist comunist. ”Este acelaşi simbol al bunicilor şi părinţilor noştri, al rudelor noastre care au trecut prin acest calvar. În memoria lor e această expoziţie. Mă bucur că şi colegii mei au răspuns acestei chemări. Pentru că o vorbă înţeleaptă spune că dacă te doare ceva, înseamnă că eşti viu, iar dacă te doare durerea altcuiva, înseamnă că eşti om”, a adăugat Andrei Mudrea.
 
Premiul I l-a obţinut Andrei Mudrea, premiul II –  Eudochia Robu şi premiul III – Pavel Cornogolub.  Cu diplome de merit din partea Uniunii Artiştilor Plastici au fost distinşi  Evgheni Iacovlev, Dmitri Şibaev,  Ruslan Roşca, Iurie Lupu, Mihai Mireanu şi Emil Cojocaru, iar Sava Mihailicenco a obţinut o diplomă specială acordată de  juriu.
 
Expoziţia va fi deschisă până la 15 iulie.
Similare
RECOMANDĂRI