O expoziţie a unui pictor şi fotograf german a fost inaugurată la Chişinău
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

O expoziţie a unui pictor şi fotograf german a fost inaugurată la Chişinău

O expoziţie cu genericul ”Muzică de origine necunoscută”, semnată de pictorul şi fotograful german Sigmar Polke, a fost vernisată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău.

Expoziţia cuprinde peste 40 de lucrări, realizate de autor de-a lungul anilor. Sigmar Polke este un artist excepţional al secolului XX, care a fondat mişcarea artistică numită ”realismul capitalist”, ca o reacţie adversă la ”realismul socialist”, doctrină artistică oficială a regimului sovietic, criticând în acelaşi timp şi societatea de consum a capitalismului occidental, scrie Moldpres.

Sigmar Polke s-a născut în 1941 în orăşelul Oels din Polonia. La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial familia sa este expulzată din ţară şi se refugiază în Thuringia, Germania de Est, ulterior în cea de Vest. Între anii 1961-1967, Sigmar Polke studiază la Academia de Artă din Düsseldorf. Activitatea sa a exercitat o influenţă internaţională asupra tinerei generaţii de artişti (David Salle, Julian Schnabel, Richard Prince etc.). S-a stins din viaţă în 2010. Lucrările sale sunt incluse astăzi în colecţiile Institutului de Artă din Chicago, MoMA din New York, Galeriei Tate din Londra, Muzeului de Artă din Bonn, Muzeului J. Paul Getty din Los Angeles, şi altele.

Expoziţia va fi deschisă până la 29 iulie.

Similare