O expoziţie a elevilor de la şcolile de artă din R. Moldova a fost vernisată la Bucureşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O expoziţie a elevilor de la şcolile de artă din R. Moldova a fost vernisată la Bucureşti

Circa 100 de copii de la şcolile de artă din R. Moldova participă la o expoziţie de artă cu genericul ”Mapa portdesen”, care a fost deschisă miercuri, 8 iulie, la Bucureşti, scrie Moldpres.

În cadrul expoziţiei au fost prezentate 109 lucrări, semnate de 98 de copii de la 11 şcoli de artă din R. Moldova.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru cultură şi arte  Arbor din Bucureşti şi Institutul Arbor pentru cultură din R. Moldova.

Solicitată de agenţie, preşedintele Asociaţiei Arbor din Bucureşti, Victoria Nagy Vajda, a menţionat că  a fost o adevărată aventură cutreierarea Republicii Moldova, pe parcursul anului 2020, de la est la vest şi de la nord la sud, în căutarea micilor mari talente.

”Curatoarea expoziţiei, Anastasia Gurschi, a parcurs 1713 km, pentru a face o selecţie minuţioasă a lucrărilor elevilor din 11 şcoli din oraşele Ungheni, Bălţi, Cahul, Comrat, Teleneşti, Râbniţa, Drochia, Briceni, Orhei, Tiraspol şi Chişinău. Au fost selectate lucrările a 98 de copii (6-17 ani), realizate pe parcursul anului şcolar 2019-2020, pe teme precum copilăria, omul, oraşul şi singurătatea, reprezentate în portrete, natură statică şi desen liber”, a precizat Victoria Nagy Vajda.

Expoziţia  ”Mapa portdesen” a inaugurat spaţiul expoziţional ”Arbor Art Room” în Bucureşti, deschis de Asociaţia pentru cultură şi arte Arbor pentru promovarea artei contemporane.

Expoziţia va fi deschisă până la 22 iulie.

Similare
RECOMANDĂRI