O capodoperă de Monet şi un portret de Picasso, vedetele licitaţiei de artă modernă şi impresionistă de la Londra
Sursa foto:christies.com Vizualizari:

O capodoperă de Monet şi un portret de Picasso, vedetele licitaţiei de artă modernă şi impresionistă de la Londra

Un portret al uneia dintre muzele pictorului spaniol Pablo Picasso şi o reprezentare pe pânză a unei staţii feroviare din Paris, realizată de pictorul francez Claude Monet, reprezintă vedetele licitaţiei de artă modernă şi impresionistă ce va fi organizată de casa Christie's săptămâna viitoare la Londra.

Tabloul "Gare Saint-Lazare, Vue exterieure", de Claude Monet, face parte dintr-o serie de 12 pânze realizate de artistul francez în 1877 şi care prezintă aceeaşi gară din Paris. Lucrarea a fost estimată la un preţ cuprins între 22 milioane şi 28 milioane de lire sterline (29,1 milioane - 37,1 milioane de dolari), potrivit organizatorilor licitaţiei.
 
Licitaţia va avea loc pe 20 iunie la sediul din Londra al casei organizatoare.
 
La aceeaşi licitaţie va fi pus în vânzare şi un tablou realizat de Pablo Picasso în 1942, "Femme dans un Fauteuil", o lucrare foarte rar expusă în public şi care o prezintă pe una dintre muzele artistului spaniol, fotografa Dora Maar. Lucrarea are un preţ estimativ cuprins în intervalul 18 milioane - 25 milioane de lire sterline (23,9 milioane - 33,1 milioane de dolari).
 
O pictură cu specific ecvestru, realizată de artistul german Franz Marc şi intitulată "Drei Pferde", va fi scoasă la vânzare în cadrul aceluiaşi eveniment cu preţul estimativ de 3,5 milioane de lire sterline (4,6 milioane de dolari).
 
Casa Christie's va pune în vânzare la aceeaşi licitaţie şi o sculptură a artistului francez Auguste Rodin, realizată din bronz, ce a fost estimată între 5 milioane şi 7 milioane de lire sterline (6,6 milioane - 9,2 milioane de dolari), scrie AGERPRES.
Similare
RECOMANDĂRI