Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nicolae Glib a împlinit 50 de ani de activitate, în slujba promovării folclorului românesc

Cunoscutul interpret de muzică populară Nicolae Glib a împlinit 70 de ani de viaţă şi 50 de ani de activitate artistică susţinută. Cu aceasta fericită ocazie, localitatea natală - satul Pepeni, raionul Sângerei, a găzduit un spectacol impresionant dedicat îndrăgitului artist.

La împlinirea a 70 de ani de viaţă, comunitatea locală i-a oferit îndrăgitului artist o diplomă şi o distincţie, în semn de mulţumire pentru contribuţia adusă pe parcursul a 50 de ani de activitate artistică, pentru promovarea culturii naţionale şi a folclorului românesc, ducând faima comunei Pepeni în întreaga lume.
 
Cu această ocazie, a fost organizat un concert extraordinar pentru a-i aduce un omagiu maestrului Nicolae Glib.
 
„Să-i aducem urări de sănătate, pentru că ceea ce a lăsat şi ce va urma, în continuare,  să promoveze maestrul Nicolae Glib, este o comoară inestimabilă pentru cultura noastră penru întreg neamul nostru şi în genere pentru întreg neamul românesc”, spune Oleg volontir, director artistic al Centrului Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.
 
Apreciatul artist s-a bucurat enorm de atenţia care i-a fost acordată şi spune că a trăit emoţii deosebite.
 
„O lume atât de bună, şi m-au felicitat, m-au încurajat să merg mai departe şi eu, iată, împreună cu soţia, zic cât a da Domnul cel de sus să ne ţină pe pământ, atât să mai putem activa şi să bucurăm lumea cu un cântec frumos popular. Poporul este cel care m-a susţinut, m-a aplaudat şi m-a încurajat,a aşa că le mulţumesc la toţi cei care au fost slături de mine pe parcursul acestor 50 de ani de cântec”, spune Nicolae Glib. 
 
Oameni de pretutindeni au venit să-i ureze un sincer "La mulţi ani" artistului.
 
După 50 de ani de activitate, Nicolae Glib a primit titlul onorific "Om Emerit al Republicii Moldova".
 
Similare
RECOMANDĂRI