Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nicolae Dabija împlineşte frumoasa vârstă de 70 de ani. Academia de Ştiinţe organizează o conferinţă omagială

Autor de poezie, proză şi eseuri, unele dintre ele traduse şi publicate în Statele Unite, Brazilia, Franţa, Italia sau Rusia. Scriitorul şi academicianul Nicolae Dabija, împlineşte frumoasa vârstă de 70 de ani.  Una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite lucrări ale sale este "Tema pentru acasă", care  impresionează până astăzi cititorii din întreaga lume.

Prezenţa lui Nicolae Dabija în spaţiul literar românesc înseamnă trăire şi atitudine. Criticii spun că Dabija a adus în literatură un nou suflu, o nouă dimensiune a ceea ce înseamnă poezie, proză şi eseistică. În 2009 a scos primul său roman "Temă pentru acasă", care s-a bucurat de un real succes acasă, dar şi România, Franţa, Italia, Bulgaria sau Macedonia. În Statele Unite ale Americii cartea a avut un tiraj de 100 de mii de exemplare. Acum romanul este solicitat şi în Germania.
 
La cei 70 de ani, Nicola Dabija îşi doreşte sănătate, dar şi că arta şi cultura Republicii Moldova să primească recunoaşterea pe care o merită.

Nicolae Dabija s-a născut pe 15 iulie 1948 în satul Codreni, raionul Cimişlia, şi este autor a peste 80 de volume de poezie, proză şi eseuri. Cu prilejul aniversării, mâine la Academia de Ştiinţe din Chisinau va fi organizată conferinţa omagială ''Nicolae Dabija, poet şi savant, la 70 de ani''.
Similare
RECOMANDĂRI