Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Muzeul de Arte din Chişinău împlineşte 80 de ani

80 de ani de istoria artei la Chişinău. Cu ocazia aniversării Muzeului de Arte a fost dezvelită o placă memorială dedicată primului director al instituţiei, pictorul francez Auguste Baillayre. Vizitatorii au putut admira un vernisajul expoziţiei "Baillayre şi contemporanii", dar şi expoziţia concurs de desene create de copii "Povestea muzeului meu".

Aniversarea a adunat oameni de cultură, artişti, politicieni şi iubitori de artă. Ei au participat la dezvelirea plăcii comemorative dedicate primului director al muzeului şi au admirat picturile artistului francez Auguste Baillayre, donate de urmaşii săi.
 
Copii din diferite colţuri ale ţării au redat, prin pictură, "Povestea muzeului meu". Au fost expuse 50 de desene, iar zece micuţi s-au ales şi cu premii.
 
Muzeul este un loc al regăsirii, afirmă pictorul Mihai Mungiu, ale cărui tablouri se regăsesc în galeriile instituţiei de cultură.
 
Şi dacă sediul central al Muzeului de Arte arată maiestos, după renovarea din 2016, celalte clădiri ale instituţiei au mare nevoie de reparaţii capitale.
 
În ultima perioadă, numărul vizitatorilor a crescut la 60 de mii pe an, asta şi pentru că instituţia organizează aproximativ 30 de expoziţii, anual. Patrimoniul muzeului cuprinde peste 39 de mii de piese.
Similare
RECOMANDĂRI