Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihai Eminescu, Luceafărul literaturii române, a fost astăzi comemorat

Astăzi îl comemorăm pe marele poet român Mihai Eminescu. Sunt 131 de ani de la trecerea la cele veşnice a Luceafărului literaturii noastre. Peste tot în lume unde se vorbeşte româneşte s-au depus flori, s-au recitat poezii şi s-a adus un omagiu poetului nepereche. In continuare, vă propunem să vedeţi cum a fost comemorat poetul la Cernăuţi, Ucraina.

Cernăuţi a fost oraşul de suflet al poetului fara seamăn. Acolo, Mihai Eminescu a făcut şcoala primară şi l-a cunoscut pe profesorul şi mentorul său, Aron Pumnul. Şi acum în arhivele din Cernăuţi se păstrează date preţioase despre Eminescu.

Casa memorială Aron Pumnul din Cernăuţi este locul în care se adună toţi iubitorii creaţiei eminesciene din Bucovina. La bustul marelui poet s-au depus flori şi a fost menţionată valoarea incontestabilă a lui Mihai Eminescu, a cărui creaţie reprezintă flacăra identităţii naţionale a românilor din Ucraina.

La Chişinău, Luceafărul literaturii române a fost comemorat, tradiţional, la bustul său de pe Aleea Clasicilor. Printre cei care au depus flori a fost şi Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.
Similare
RECOMANDĂRI