Meleşcanu:Ucraina a promis că va prelua recomandările Comisiei de la Veneţia privind Legea educaţiei
Sursa foto:Ministerul Afacerilor Externe Vizualizari:

Meleşcanu:Ucraina a promis că va prelua recomandările Comisiei de la Veneţia privind Legea educaţiei

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a făcut joi o vizită de lucru la Cernăuţi, Ucraina, prilej cu care a avut o întrevedere cu omologul ucrainean, Pavlo Klimkin. În centrul atenţiei s-a aflat situaţia învăţământului în limbile minorităţilor.

În cadrul unei declaraţii comune de presă comună, şeful diplomaţiei de la Bucureşti a abordat chestiunea problemelor minorităţii române din Ucraina, cu accent pe tema Legii ucrainene a educaţiei.

Teodor Meleşcanu a subliniat ”preocuparea constantă pentru protejarea şi promovarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina, inclusiv prin menţinerea subiectului Legii ucrainene a educaţiei pe agenda discuţiilor bilaterale, şi acţiunile diplomatice întreprinse în acest sens”, transmite Ministerul român de Externe.

Ministrul Meleşcanu i-a transmis omologului ucrainean că partea română se aşteaptă la identificarea de soluţii durabile, care sa răspundă interesului legitim al minorităţii române din Ucraina ”de a beneficia de exerciţiul dreptului la educaţie în limba maternă la toate nivelurile de educaţie”. De asemenea, el a evocat disponibilitatea părţii române de a oferi expertiză în ceea ce priveşte asigurarea învăţământului în limba maternă pentru persoanele aparţinând minorităţilor naţionale, scrie Euroactiv.ro.

Similare