Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai mulţi tineri pianişti din Franţa au venit la Chişinău

Schimb de experienţă, pe note muzicale. Mai mulţi tineri pianişti din Franţa au venit la Chişinău pentru a încânta şi a fi încântaţi de muzica lină, produsă de clapele alb-negru ale pianului. Acţiunea face parte din proiectul "ARC muzical-istoric", care are scopul de a promova arta muzicală, valorile culturale, dar şi redescoperirea muzicii clasice basarabene.

Elevii francezi de la Conservatorul "George Gershwin" i-au încântat pe profesorii basarabeni şi discipolii acestora cu piese renumite.
 
Adevărate nestemate în muzică se ascund şi în Republica Moldova şi aşteaptă să fie descoperite. Dovadă vie este Martina, o fetiţă care face pian de aproape un an, dar deja surprinde prin măiestria cu care apasă pe clape.
 
Vizita pianiştilor francezi vine după ce elevii basarabeni, medaliaţi ai concursurilor internaţionale, au revenit din Paris.

Iniţiativa presupune o colaborare între Conservatorul "George Gershwin" din Franţa şi Şcoala "Alexei Stârcea" din Chişinău, parteneriat care se doreşte unul de durată.
 
Evenimentul are loc în contextul împlinirii a 100 de ani de la naşterea compozitorului Alexei Stârcea.
Similare
RECOMANDĂRI