Lucrările artistului plastic Ion Jabinschi vor fi expuse la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lucrările artistului plastic Ion Jabinschi vor fi expuse la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău

O expoziţie de pictură a artistului plastic Ion Jabinschi va fi vernisată pe 16 martie 2018, ora 15.00, la Galeria Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chişinău. Organizatorii evenimentului sunt Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Filarmonica Naţională şi Centrul Cultural „ARTELIT”, iar TVR MOLDOVA este partener media.

Ion Jabinschi s-a născut pe data de 21 ianuarie 1978, în localitatea Ustia, raionul Dubăsari, Republica Moldova. În 2001, a absolvit Universitatea de Stat a Artelor din Republica Moldova, iar în 2006 a finalizat studiile de master, în cadrul aceleiaşi instituţii, care, între timp, a devenit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău (AMTAP). Din 2015 este doctorand al Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, la disciplina „Ştiinţele educaţiei”. Începând cu 2017, este prodecan al Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design din cadrul AMTAP.
 
Este cunoscut în special pentru lucrările sale de pictură murală şi religioasă realizate împreună cu echipe de zugravi la: Catedrala Metropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău; Biserica „Tuturor Sfinţilor” din Chişinău, Mănăstirea Răciula şi Mănăstirea Curchi.
 
Începând cu 1998, lucrările sale au fost prezentate în cadrul unor expoziţii individuale sau de grup organizate în Republica Moldova şi România.
 
Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 16 martie – 16 aprilie 2018.
 
Similare