Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locuitorii din Bălţi sărbătoresc hramul oraşului şi 598 de ani de atestare documentară

Creştinii de rit vechi îl cinstesc astăzi pe Sfântul Nicolae. Tot în această zi, mai multe localităţi din Republica Moldova şi-au sărbătorit hramul localităţii. Atmosfera de sărbătoare a pus stăpânire şi pe străzile oraşului Bălţi, care a aniversat 598 de ani de la prima atestare documentară.

Sărbătoarea a început la Bălţi încă de la primele ore ale dimineţii. Meşterii populari, colectivele artistice şi reprezentanţii întreprinderilor municipale au fost cei care au dat tonul aniversării printr-un marş.
 
Între timp, meşterii populari şi-au amenajat tarabele cu obiecte de artizanat. Cămăşi tradiţionale, obiecte din ceramică, sculpturi, instrumente muzicale, toate au putut fi admirate şi cumpărate de trecători.
 
Nelipsite au fost şi iile. Fiecare dintre ele reprezintă o mică poveste, redată cu ac şi aţă.
 
Pentru a sărbători cei 598 de ani de la prima atestare documentară, sute de oameni s-au adunat în centrul oraşului Bălţi. De ziua municipiului, localnicii îşi doresc ca oraşul Bălţi să devină un oraş cu adevărat european.
 
La eveniment au fost invitaţi şi oaspeţi din cadrul primăriei Botoşani, România. Cele două localităţi vor să dezvolte împreună un proiect transfrontalier, finanţat de Uniunea Europeană.
 
Sărbătoarea va dura până aproape de miezul nopţii si se va încheia cu un concert folcloric şi de muzică uşoară.
Similare
RECOMANDĂRI