Libris Editorial participă la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Libris Editorial participă la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret

Libris Editorial participă, la invitaţia Institutului Cultural Român din Chişinău, la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, organizat în perioada 19 – 22 aprilie.

Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ce au loc în ultimii ani în Republica Moldova. Menirea acestei acţiuni este de a susţine editarea şi difuzarea cărţii pentru copii şi tineri, promovarea cărţii de un înalt nivel artistic şi sprijinirea celor ce contribuie la crearea şi editarea publicaţiilor pentru copii.

Institutul Cultural Român din Chişinău şi Libris Editorial vor organiza sâmbătă, 21 aprilie, începând cu ora 13.00, evenimentul cultural de prezentare a volumelor: “Basme şi poveşti din Şcheii Braşovului şi de pe alte plaiuri ardelene”, coordonat de Alexandru Stănescu, cu ilustraţii de Lia Stănescu şi “Poveşti de adormit prinţese de Iulia Badea-Guéritée”, ediţie multilingvă (română-fraceză-spaniolă- engleză).

Actriţa româno-canadiană, Claudia Motea, va susţine un spectacol multimedia intitulat “Preludii în Cetatea Soarelui – România 100. Poemul în teatrul contemporan”. La baza scenariului acestui spectacol stau poemele teatrale scrise de Claudia Motea.

Cartea “Preludii în Cetatea Soarelui” a fost lansată la Bucureşti la Teatrul Nottara, în America-Los Angeles (legendarul Catalina Jazz Club de pe Sunset Bulevard), Elveţia- Luzern prin Institutul Eudoxiu Hurmuzachi al Românilor de Pretutindeni, în Republica Moldova- Chişinău (Teatrul Naţional “Eugen Ionesco”) şi în Cahul (Teatrul Muzical-Dramatic B.P.Haşdeu). Recent, cartea a fost prezentată la Salon du livre Paris, la Leipziger Buchmesse şi este distribuită pe reţeaua naţională online  #1 de difuzare a cărţii Libris.ro.

Pe data de 25 martie, spectacolul “Preludii în Cetatea Soarelui – România 100”  a avut premiera la Târgul Internaţional de Carte şi Muzică Libris Braşov 2018, unde s-a bucurat de un mare succes, fiind unul dintre cele mai apreciate evenimente în cadrul acestui târg.

La evenimentul cultural ce va avea loc în data de 21 aprilie, ora 13:00, la Standul Libris Editorial din cadrul Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău vor participa: Valeriu Matei, director Institutul Cultural Român din Chişinău; Claudia Motea, preşedinte U.A.P., Departamentul Artele Spectacolelor; Virgil Oniţă, sdministrator Grupul de Firme Libris. 
Similare