Legea muzeelor a fost publicată în Monitorul Oficial
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Legea muzeelor a fost publicată în Monitorul Oficial

Legea muzeelor a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Documentul prevede modernizarea şi eficientizarea activităţii muzeelor din ţara noastră.

Noua lege prevede crearea unui Centru metodic în domeniul muzeografiei, care va acorda asistenţă instituţiilor de profil. Totodată, vor fi pregătiţi specialişti în domeniu, iar programele educaţionale ale muzeelor vor fi plasate în curriculumul şcolar, scrie moldpres.md.

De asemenea, documentul reglementează înfiinţarea şi clasificarea muzeelor, a patrimoniului muzeal, a bazei tehnico-materială şi finanţarea instituţiilor muzeale. La fel, în scopul monitorizării eficiente a activităţii muzeale, a fost introdusă procedura de acreditare, reorganizare şi lichidare a muzeelor.

Legea muzeelor a fost elaborată pentru executarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum şi în conformitate cu Strategia de Dezvoltare a Culturii „Cultura 2020”.

Prezenta lege intră în vigoare la trei luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Astfel, în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare, Guvernul va pune în concordanţă actele sale normative cu prezenta lege.

Similare