Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Laureaţii Festivalului de la Cannes: poveşti despre marginali, rasism şi iubire

Aseară s-a încheiat, la Cannes, a 71-a ediţie a celui mai important festival de film din lume. Juriul a ales câştigătorii, printre care se regăsesc poveşti despre marginali, rasism şi iubire în timpul Răboiului Rece. Mai multe despre laureaţii de la Cannes a relatat, chiar de pe Croazetă, criticul de film Eugenia Vodă.

Ceremonia de închidere s-a derulat fără surprize majore. Juriul, condus de actriţa Cate Blanchett, a oferit un palmares echilibrat.

Palme d'Or a plecat în Japonia, pentru filmul "Shoplifters" al maestrului Hirokazu Kore-Eda. Un film clasic, despre lumea marginalilor, despre rezerva de umanitate pe care o poate ascunde aşa-numita drojdie a societăţii.

Marele premiu i-a revenit americanului Spike Lee pentru un film despre rasism: "BlacKkKlansman".

Premiul pentru regie i-a fost acordat polonezului Pawel Pawlikowski pentru "Cold War". Cronica unei poveşti de dragoste în umbra Cortinei de fier.

Singura invenţie a palmaresului a fost o Palme d'Or specială, acordată lui Jean-Luc Godard (87 de ani), decanul de vârstă al competiţiei. Unul dintre acei cineaşti care au făcut istorie şi au împins arta filmului mai departe.

Similare
RECOMANDĂRI