Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Larisa Turea a lansat volumul "ABC DOGA", o carte despre maestrul Eugen Doga

Criticul de artă Larisa Turea a reuşit să adune frânturi din personalitatea compozitorului Eugen Doga în paginile unei cărţi. Volumul ABC - DOGA a fost lansat, astăzi, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest Chişinău 2019.

Faptele de viaţa pe care le-a făcut Eugen Doga nu încap în paginile unei cărţi. Cei care îl cunosc pe maestru spun că nu ajung nici literele în alfabet pentru a scrie despre viaţa acestuia. Totuşi, Larisa Turea a reuşit să coaguleze fragmente din viaţa marelui compozitor în volumul "ABC DOGA"

Larisa Turea este la a doua carte despre maestrul Eugen Doga iar provocarea de al descoperi pe protagonist a fost la fel de grea. Pentru Eugen Doga, cartea este un ecou al realizărilor lui de până acum.

Lansarea de carte nu s-a petrecut fără muzica scrisă de marele compozitor. 

Eugen Doga este un compozitor de talie mondială. Valsul său din filmul "Gingaşa şi tandra mea fiară" a fost considerat de fostul preşedinte american Ronald Reagan drept cel mai bun vals al secolului XX. Regizorul Ion Ungureanu zicea că muzica lui Doga îmblânzeşte până şi fiarele.
Similare
RECOMANDĂRI