La Ghidighici va fi edificat un bust în memoria lui Ion Costin, deputat în Sfatul Ţării
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Ghidighici va fi edificat un bust în memoria lui Ion Costin, deputat în Sfatul Ţării

În scopul eternizării memoriei omului politic Ion Costin, deputat în Sfatul Ţării, primar de Chişinău în perioada 1933­ – 1937, şi cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naştere, va fi edificat un bust al politicianului în satul Ghidighici, potrivit radiochisinau.md.

Cheltuielile pentru elaborarea documentaţiei de proiect, executarea, edificarea bustului şi amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare provenite din donaţii şi sponsorizări, se menţionează într-un comunicat de presă al Guvernului Republicii Moldova.

Executivul a aprobat edificarea bustului lui Ion Costin şi a monumentului în memoria participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Centrala Atomoelectrică din Cernobîl.

Monumentul în memoria participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Centrala Atomoelectrică din Cernobîl va fi edificat în scuarul Independenţei din oraşul Ocniţa.

La lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl au participat 33 de persoane din raionul Ocniţa, dintre care mai sunt în viaţă doar 25.

Cheltuielile pentru lucrările de proiectare, executare, edificare a monumentului şi amenajare complexă a terenului aferent vor fi acoperite din contul bugetului raional Ocniţa, precum şi din donaţii şi sponsorizări.

Similare