La Chişinău se desfăşoară Expoziţia internaţională „INFOINVENT-2019”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Chişinău se desfăşoară Expoziţia internaţională „INFOINVENT-2019”

Zeci de instituţii şi întreprinderi, tineri creatori şi inventatori din Republica Moldova, România, Belarus, Polonia, Italia, Coreea de Sud, Malaysia, Vietnam, Franţa ş.a. participă, în perioada 20-23 noiembrie, la cea de-a XVI-a ediţie a Expoziţiei internaţionale specializate „INFOINVENT-2019”.

Evenimentul este organizat de Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) şi Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Agenţia Naţională pentru Cercetare şi Dezvoltare.

Participanţii la expoziţie vor prezenta peste 400 de invenţii, produse şi servicii inovative şi creative, proiecte inovaţionale de inovare şi transfer tehnologic. Lucrările participanţilor sunt expuse în cadrul a cinci compartimente: invenţii, soiuri de plante şi design industrial; produse şi servicii inovative; proiecte de inovare şi de transfer tehnologic; creaţia tinerilor şi industrii creative.

Directorul general interimar al AGEPI, Andrei Popa, a menţionat că “obiectivul principal al Expoziţiei „INFOINVENT” este de a susţine şi de a promova activitatea inovaţională, de a atrage investiţii în activitatea de inovare şi transfer tehnologic, de a promova proiectele de implementare ale invenţiilor, tehnologiilor şi produselor creative în economia naţională, de a dezvolta cooperarea tehnico-ştiinţifică regională şi internaţională şi de a încuraja parteneriatele business-ştiinţă”. “Totodată, pentru vizitatorii interesaţi, expoziţia este o veritabilă platformă de informare în domeniul proprietăţii intelectuale, precum şi în domeniul valorificării inovaţiilor şi proiectelor de transfer tehnologic expuse la standuri”, a precizat Andrei Popa.

La rândul său, Yoshiyuki Takagi, reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale, a invitat participanţii să vină cu cât mai multe soluţii inovative şi tehnologii noi pentru a spori productivitatea şi calitatea vieţii, scrie moldpres.

Programul INFOINVENT include mai multe activităţi printre care conferinţe specializate, seminare şi ateliere de lucru. Conform agendei expoziţiei, vineri, 22 noiembrie, va avea loc festivitatea de premiere a laureaţilor Expoziţiei Internaţionale Specializate „INFOINVENT". Printre cele mai importante distincţii, care vor fi acordate, este Premiul Guvernului Republicii Moldova „Inventator remarcabil”; distincţii ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale; medalii şi trofee ale AGEPI; menţiuni şi diplome ale partenerilor etc.

Similare
RECOMANDĂRI