Israelienii au marcat Zilele Culturii Republicii Moldova
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Israelienii au marcat Zilele Culturii Republicii Moldova

Aflat în vizită în Israel, premierul Pavel Filip a participat la deschiderea Zilelor Culturii Republicii Moldova, menţionând legăturile strânse dintre poporul moldovenesc şi comunitatea evreiască, care au convieţuit în pace şi bună înţelegere de-a lungul timpului, îmbogăţindu-şi reciproc cultura şi tradiţiile.

Pavel Filip a evidenţiat contribuţia valoroasă a mai multor personalităţi de origine evreiască, care au rădăcini moldoveneşti, la edificarea şi dezvoltarea Statului Israel. Printre ei şi Shmuel Cohen, compozitorul imnului Statului Israel, originar din Ungheni. „Ne mândrim cu aceste personalităţi. În acelaşi timp, regretăm că au plecat din ţara noastră, pentru că Moldova are nevoie de oameni talentaţi”, a spus Pavel Filip.

La inaugurarea evenimentului a participat ansamblul naţional academic de dansuri populare „Joc”, care s-a afirmat pe parcursul anilor ca o veritabilă instituţie de promovare a celor mai valoroase tradiţii şi obiceiuri naţionale.

Prezent la eveniment, vicepreşedintele Knesset-ului, Tali Ploskov, a salutat delegaţia din Republica Moldova, de unde este originară. „Moldova are oameni deosebiţi şi posibilităţi de a se dezvolta şi a deveni o ţară modernă şi prosperă”, a spus vicepreşedintele legislativului Statului Israel.

Manifestaţia culturală de anvergură se desfăşoară în contextul aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-israeliene. Zilele Culturii Republicii Moldova în Statul Israel sunt organizate în perioada 9-11 noiembrie.
Similare