Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni este partenerul Salonului Internaţional de Carte „Bookfest” la Chişinău
Sursa foto:evenimente.md Vizualizari:

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni este partenerul Salonului Internaţional de Carte „Bookfest” la Chişinău

Cea de-a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte „Bookfest” la Chişinău se va desfăşura în perioada 29 august – 2 septembrie. La eveniment vor participa peste 50 de edituri din România şi Republica Moldova, cu 60.000 de titluri de carte. Partenerii ediţiei din acest an sunt Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Editorilor din România, Uniunea Editorilor din Republica Moldova şi Institutul Cultural Român.

Mai multe şedinţe tehnice dedicate celei de-a treia ediţii a „Bookfest-Chişinău” au avut loc cu participarea responsabililor de organizarea evenimentului şi a partenerilor.  Printre aceştia sunt directorul adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Nicolae Brînzea; expertul responsabil cu proiecte de spiritualitate şi educaţie al IEH, Dan Mirea; directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România, Mihai Mitrică.
 
A fost definitivat conceptul desfăşurării ediţiei 2018 a „Bookfest-Chişinău”, la care vor participa peste 50 de edituri din România şi Republica Moldova, cu 60.000 de titluri de carte propuse publicului iubitor de lectură. Totodată, în cadrul evenimentului vor fi organizate lansări de carte, proiecţii de film, jocuri intelectuale şi alte activităţi distractiv-cognitive.

Salonul Internaţional de Carte „Bookfest-Chişinău” este un eveniment cultural şi comercial ce reuneşte anual edituri, distribuitori de carte, instituţii şi asociaţii de cultură şi contribuie la promovarea culturii române. Ediţia 2018 se va desfăşura în perioada 29 august – 2 septembrie, fiind organizată, tradiţional, de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Editorilor din România, Uniunea Editorilor din Republica Moldova şi Institutul Cultural Român.
 
Similare
RECOMANDĂRI