Instituţiile teatrale din Republica Moldova invită spectatorii la reprezentaţii online
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Instituţiile teatrale din Republica Moldova invită spectatorii la reprezentaţii online

Instituţiile teatrale din Republica Moldova vin să facă tuturor mai uşoară şi mai plăcută şederea acasă, şi oferă acces gratuit online la o gamă largă de spectacole din propriile repertorii.

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a declarat pentru Moldpres că Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” invită spectatorii să urmărească online următoarele piese de teatru: „Amorul dănţuie şi feste joacă”; „Take, Ianke şi Cadâr”; „Casa de pe graniţă”; „Carnavalul”; „Livada de vişini”; „Joi sărbătoare”; „Pomul vieţii”; „Casa Zoikăi”; „Cântec de leagăn”; „The Lucky Strike”; „Zgomote din culise”; „12 scaune”; „Casa mare”; „Aveţi ceva de declarat?”; „Familia TOT”; ”Sfatul Ţării”; „În ochii tăi fermecători” şi „Steaua fără nume”. De asemenea, pe pagina de facebook a instituţiei sunt postate zilnic interviuri cu actorii şi regizorii, astfel încât relaţia instituţiei cu publicul este una continuă.

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” oferă zilnic posibilitatea vizionării a câte un spectacol din propriul repertoriu pe pagina de facebook.

La rândul său, Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” a lansat campania „Maratonul TEI online” în cadrul căruia oferă spre vizionare gratuită, zilnic, pe pagina de facebook, spectacole din repertoriul instituţiei sau interviuri cu actorii şi regizorii consacraţi ai teatrului.     

Teatrul Republican Muzical Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul şi Teatrul „Alexei Mateevici” transmit ocazional pe pagina de facebook spectacole din propriile repertorii. Totodată, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi organizează periodic sesiuni live pe pagina de facebook în care sunt prezentate spectacole din propriul repertoriu, dar şi interviuri cu oamenii scenei, notează Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI