Instituţiile de cultură din Republica Moldova pun la dispoziţia publicului o serie de concerte, spectacole, expoziţii on-line
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Instituţiile de cultură din Republica Moldova pun la dispoziţia publicului o serie de concerte, spectacole, expoziţii on-line

În contextul sistării accesului publicului în instituţiile de cultură din Republica Moldova, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, instituţiile teatral-concertistice, muzeele şi bibliotecile pun la dispoziţia publicului-spectator, vizitatorilor o serie de concerte, spectacole, resurse digitale, expoziţii on-line.

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” postează zilnic pe pagina de Facebook a instituţiei un spectacol din repertoriul teatrului. Ora şi data difuzării este anunţată în cadrul evenimentului creat pentru fiecare spectacol în parte.
 
Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” (TNME) pune la dispoziţia publicului - spectator  cele mai îndrăgite piese de teatru din repertoriul instituţiei. Astfel, accesând pagina de Facebook a TNME puteţi viziona spectacolul „Casa mare” de Ion Druţă, „Filumena Marturano sau divorţ în stil italian” de Eduardo de Filippo, „Hronicul Găinarilor” etc.
 
Teatrul „Alexei Mateevici” transmite în fiecare duminică pe pagina de Facebook a instituţiei câte un spectacol din repertoriul teatrului.
 
Biblioteca Naţională a Republicii Moldova  oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa pe site-ul instituţiei şi pe reţele de socializare produse şi servicii îmbunătăţite la distanţă. De asemenea, BNRM pune la dispoziţia tuturor bibliotecarilor din ţară accesul la Repozitoriul Naţional Tematic în Biblioteconomie şi Ştiinţe ale Informării din Republica Moldova.
 
Biblioteca Naţională pentru copii „Ion Creangă” vine în sprijinul părinţilor postând pe pagina de Facebook a instituţiei aplicaţii educative pentru copii.
 
Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei pune la dispoziţia publicului o serie de fotografii în care este redat Chişinăul secolului XIX.
Similare
RECOMANDĂRI