Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În prima zi de primăvară, Ansamblul „Joc” a oferit un spectacol de neuitat publicului din nordul Republicii Moldova

Explozie de culoare, măiestrie şi multă energie pe scena Teatrului Vasile Alecsandri din Bălţi. În prima zi de primăvară, Ansamblul Naţional „Joc” a oferit un spectacol de neuitat publicului din nordul Republicii Moldova. Au fost ropote de aplauze pentru talentul artiştilor. Spectacolul face parte din turneul aniversar care a marcat 75 de ani de la fondarea ansamblului academic de dansuri populare.

Opt dansuri şi trei numere orchestrale au pregătit artiştii pentru turneul naţional. Carpaţii, Bulgărescul sau Bucovina, sunt dansuri populare culese din toate zonele Republicii Moldova.
 
Peste 40 de dansatori au încins la propriu atmosfera. Mişcările, costumul, coregrafia, toate aduc în scenă tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru.
 
Spectatorii au aşteptat cu nerăbdare turneul ansamblului Joc. Unii recunosc că au crescut cu dansurile artiştilor iar primele spectacole le-au urmărit încă din fragedă copilărie.

Turneul aniversar va continua în oraşele Edineţ, Soroca, Anenii Noi, Cahul, Tiraspol. În acest an, ansamblul Joc a împlinit 75 de ani de la fondare.
 
Similare
RECOMANDĂRI