Iaşi: Festivalul Teatrelor Independente debutează cu spectacole în aer liber
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iaşi: Festivalul Teatrelor Independente debutează cu spectacole în aer liber

Festivalul Teatrelor Independente (FIT) are loc la Iaşi, în perioada 9 - 12 mai, deschiderea oficială urmând a se desfăşura pe joi, la ora 18,00, cu Acrobaţii de la Gym Dance Art Iaşi şi Vampirii Haioşi de la Compania de Teatru Become Sibiu, pe Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Ulterior, de la ora 20,00, piesa "Începuturi" va fi susţinută de Compania de Teatru Become Sibiu, tot pe pietonal, iar accesul va fi gratuit.

"Într-o lună mai plină de evenimente organizate în Iaşi, Festivalul Teatrelor Independente completează programul cultural-artistic al ieşenilor, în perioada 9-12 mai, cu spectacole de teatru de calitate, susţinute de actori profesionişti din România. Cu un număr de peste 120 de artişti care vor participa la acest festival, din Bucureşti, Bacău, Oradea, Sibiu, Constanţa, Turda şi Iaşi, FIT 2019 aduce piese de teatru atât pentru copii, cât şi pentru adulţi", susţin reprezentanţii Ateneului din Iaşi.

Potrivit sursei citate, în perioada 10 - 12 mai, începând cu ora 11,00, copiii se vor putea bucura de "Capra cu trei iezi" - Marionnette Show Iaşi, "Fifi Show" - Teatrul Mic Sibiu şi "Fata Babei şi Fata Moşneagului" - Teatrul Mic Sibiu. Toate aceste piese vor putea fi urmărite în Piaţa Palatului Culturii, în Pavilionul Artistic al Ateneului Naţional din Iaşi.

Programul festivalului conţine mai multe spectacole pentru adulţi, acestea urmând a fi găzduite de Sala Mare de Spectacole Radu Beligan din cadrul Ateneului ieşean, Pavilionul Artistic din Piaţa Palatului şi Pizzeria Alila.
Similare
RECOMANDĂRI