Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Galeriile subterane descoperite în Chişinău ar putea deveni puncte de atracţie turistică

În centrul istoric al Chişinăului au fost descoperite numeroase pivniţe subterane. Potrivit cercetătorilor, capitala Republicii Moldova este printre puţinele oraşe cu astfel de galerii, care, în timp, ar putea deveni puncte de atracţie turistică.

Aceste spaţii trebuie cercetate şi documentate, pentru ca, ulterior, să le poată fi atribuită o funcţionalitate economică.

Un grup de arheologi, istorici si arhitecţi s-au angajat să facă nota istorică a acestor galerii subterane. Ei speră că municipalitatea va fi interesată de implementarea diverselor proiecte de parteneriat public-privat.

Cercetări arheologice au loc şi în curtea Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, unde a fost găsită o galerie subterană.

Aceste galerii sunt o adevărată moştenire culturală cu valoare istorică şi pot fi restaurate şi transformate în spaţii de utilitate publică.

Pivniţele medievale descoperite în centrul istoric al oraşului ar putea deveni chiar săli de degustare a vinului.

Specialiştii susţin că odată cu promovarea Republicii Moldova ca destinaţie turistică pe piaţa internaţională şi creşterea interesului turiştilor pentru Chişinău, este necesar să oferim un produs turistic divers şi calitativ.

Procesul de cercetare din cadrul Proiectului ,,Chişinăul subteran” se va încheia în luna octombrie a acestui an. Atunci, experţii vor veni cu un raport despre descoperirile făcute şi modul în care ar putea fi valorificate aceste spaţii istorice.

Similare
RECOMANDĂRI