FOTO. Zilele Filmului Românesc la Chişinău au adunat peste 3.500 de cinefili
Sursa foto:Facebook: ZFRC Vizualizari:

FOTO. Zilele Filmului Românesc la Chişinău au adunat peste 3.500 de cinefili

Peste 3.500 de spectatori au participat la cea de-a treia ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care a avut loc în perioada 12-15 octombrie la Cinema Odeon.

Timp de patru zile, publicul a putut vedea opt dintre cele mai noi şi mai apreciate filme româneşti, printre care „Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, sau „Fixeur”, de Adrian Sitaru.

De un mare succes s-a bucurat secţiunea Focus, dedicată regizorului Nae Caranfil, prezent la Chişinău în calitate de invitat special. Cunoscutul cineast a răspuns întrebărilor publicului după fiecare din cele trei titluri ale sale proiectate în cadrul ZFR: „6,9 pe scara Richter” (2016), „E pericolos sporgersi” (1993) şi „Filantropica” (2002).

Cinefilii au putut discuta de asemenea cu alţi trei regizori invitaţi la ZFR - Gabriel Achim („Ultima zi”), Emanuel Pârvu („Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”) şi Cristi Iftime („Mariţa”) , dar şi cu actriţa Miruna Bilei, interpretă în „6,9 pe scara Richter”.

De un mare interes printre studenţi şi pasionaţii de film a avut parte şi masterclassul de montaj susţinut la AMTAP de profesorul universitar Laura Georgescu de la UNATC Bucureşti.

Copiii şi părinţii s-au bucurat în număr mare de filmele din cadrul retrospectivei dedicate marelui cineast Ion Popecu-Gopo, proiecţia „Maria Mirabela” având parte de o sală plină.Publicul a desemnat prin vot că cel mai îndrăgit film a fost comedia „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, proiectată în deschiderea ZFR. Alte filme apreciate de public au fost „Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, şi „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer.

Evenimentul a fost organizat de casa de producţie ROVA FILM din România şi Asociaţia Cineaştilor Independenţi din Republica Moldova ALTERNATIVE CINEMA. TVR MOLDOVA a fost partener media general al evenimentului.

Similare