Filmul „Today artist, tonight taxist”, selectat în cadrul Festivalului de Film Aubagne International din Franţa
Sursa foto:alternative-cinema.com Vizualizari:

Filmul „Today artist, tonight taxist”, selectat în cadrul Festivalului de Film Aubagne International din Franţa

Filmul „Today artist, tonight taxist” în regia lui Dumitru Grosei a fost selectat în cadrul Festivalului de Film Aubagne International Music & Cinema din Franţa. Regizorul Dumitru Grosei împreună cu actorul şi compozitorul Sergiu Terente vor fi prezenţi pe toată durata festivalului, care va avea loc în perioada 18 - 23 martie pe Coasta de Azur.

Grand Prix-ul în valoare de 3000 de euro se acordă pentru cea mai bună muzică de film.

Pelicula „Today artist, tonight taxist”, produsă în 2018, este un film de scurt metraj ficţiune care a avut în anul 2018 cinci selecţii oficiale, dintre care o nominalizare. Filmul este despre ultimele ore din viaţa unui tânăr ratat din Chişinău, care nu este nici rocker, nici şofer de taxi, nici măcar un prieten. În consecinţă, el face un accident, în care moare cu un client german, care a venit să caute mormântul bunicului său, mort în cel de-al II-lea război mondial.

Potrivit specialiştilor în domeniul cinematografiei, Dumitru Grosei este cel mai selectat regizor din Republica Moldova la festivalurile internaţionale de film de la începutul anului 2019. Anul trecut, cinci dintre filmele sale şi un proiect de lung-metraj în lucru au adunat 50 selecţii oficiale în 23 de ţări, şapte nominalizări şi şase premii.

Filmele regizorului Dumitru Grosei sunt înscrise la peste 1000 de festivaluri din toată lumea. Anul acesta Dumitru Grosei a mai lansat la festivaluri internaţionale un nou film cu titlul „Reîntoarcerea”.

Sursa foto: alternative-cinema.com/ Cadru din filmul „Today artist, tonight taxist” 
Similare
RECOMANDĂRI