Filmul documentar „Reîntoarcerea”, considerat cel mai bun film de autor din R. Moldova, a câştigat „Gagara de Aur”
Sursa foto:alternative-cinema.com Vizualizari:

Filmul documentar „Reîntoarcerea”, considerat cel mai bun film de autor din R. Moldova, a câştigat „Gagara de Aur”

Filmul documentar „Reîntoarcerea”, creat în 2019, în regia lui Dumitru Grosei, a câştigat unul din cele patru trofee „Gagara de Aur” (gagara, în română cufundarul polar, pasăre mitică a poporului Mansi) la cea de a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film şi TV „To save and preserve” din Khanty-Mansiysk, Rusia (2 – 7 iunie 2019).

Trofeul câştigat este pentru secţiunea „Cel mai bun film de autor”.

Acesta este cel de-al doilea premiu câştigat de Dumitru Grosei în această lună. Recent, el a mai câştigat premiul pentru „Cel mai bun scenariu” cu proiectul cinematografic „Ionel şi Marcica” la International Film Festival Golden Frame din Kharkov, Ukraina.

Anul acesta, filmele lui Dumitru Grosei (Călăraşi - un ţinut la poarta raiului, Cadoul, Today artist, tonight taxist, Dante Cafe şi Ecouri) au mai fost selectate şi la alte 25 de Festivaluri din toată lumea (SUA, Canada, Grecia, Rusia, Italia, Franţa, Germania, Belorusia, Bosnia-Herzegovina, Marea Britanie, India, etc.).

Subiectul filmului „Reîntoarcerea”: Xenia Bucuci este un meşter popular din Republica Moldova, fostă actriţă şi fotomodel. După 5 ani de lucru în Franţa, ea este una dintre puţinele persoane care s-a întors acasă din străinătate, pentru a recupera şi a promova tradiţiile vechi ale culturii lucrului manual moldovenesc.

Sursa: alternative-cinema.com

Similare
RECOMANDĂRI