Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Festivalul "Taurul Negru de Cărbuna" a ajuns la cea de-a doua ediţie

S-au întors în timpuri demult apuse, au îmbrăcat costume cavalereşti sau veşmintele domniţelor şi au încercat să tragă cu arcul. Sunt doar câteva dintre atracţiile aflate la dispoziţia vizitatorilor celei de-a doua ediţii a Festivalului "Taurul Negru de Cărbuna", dedicat reconstituirii perioadei medievale. Istoria acestui mic sat este bogată în artefacte arheologice, de o frumuseţe unică. Aici a luat naştere Cultura de Cărbuna, care face parte din Cultura Cucuteni-Tripoliană.

Satul Cărbuna din raionul Ialoveni s-a transformat într-un orăşel medieval. Este o atmosferă de poveste, iar vizitatorii pot încerca garderoba medievală şi se pot simţi adevărate personaje istorice din basm. Mai mult, pot gusta din bucatele medievale şi anume: friptură haiducească, terci ţărănesc sau tocăniţă domnească.
 
Vizitatorii au fost impresionaţi de atmosfera medievală, mai ales că în regiunea unde se află acum satul Cărbuna mari războinici au luptat timp de milenii. Tradiţia populară spune că pământul de aici a absorbit sângele multor ostaşi viteji, de aceea solul este atât de fertil, iar apusurile de soare atât de roşii.
 
Pe lângă cântece, dansuri, arta culinară şi intreceri medievale, copiii au putut participa la ateliere de confecţionare a obiectelor din lut, iar cei mari au avut ocazia să cumpere obiecte de artizanat.
 
Festivalul medieval, plin de istorie, cultură, arheologie şi obiceiuri rurale este organizat de asociaţia non-guvernamentală "Proiectul Casa Mare", împreună cu Asociaţia Naţională a Experţilor şi Asistenţilor Sociali din Republica Moldova, Primăria satului Cărbuna si finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI