Festivalul Internaţional de Film Transilvania începe joi la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Festivalul Internaţional de Film Transilvania începe joi la Chişinău

Cele mai aşteptate premiere cinematografice ale anului, proiecţii în aer liber şi workshop-uri dedicate cinefililor vor transforma Chişinăul, timp de patru zile, într-o capitală a filmului. Cea de a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, revine la Chişinău, în perioada 12-15 iulie. Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful Odeon, scuarul Liceului „Gh. Asachi” şi Cinema Buiucani.

IPN scrie că, începând cu 12 iulie, în incinta Cinematografului Odeon, amatorii de film vor putea urmări proiecţiile: „Aniversarea”, de la ora 18.00, şi „Maria by callas”, de la ora 19.45. A doua zi de festival continuă cu filmul „Foxtrot” la ora 18:00 şi filmul „Under the tree”, de la ora 20.00.

Ziua de sâmbătă începe cu proiecţia scurtmetrajelor romaneşti din selecţia TIFF, de la ora 14.00, continuă cu filmul „Money is money”, de la 16.15, „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă” începe la ora 17.30 şi încheie cu filmul „Caisa”, la ora 20.00.

Ultima zi de festival debutează cu scurtmetrajele româneşti din selecţia TIFF, de la ora 14.00. Filmul „Dacii liberi” începe la 16.15, „Moştenitoarele”, la 17.30 şi filmul „Ouăle lui Tarzan”, încheie şirul proiecţiilor, începând cu ora 19.30. Accesul în sala de cinema se face în baza biletelor care costă între 30 şi 200 de lei.

În fiecare zi de Festival va fi proiectat şi câte un film gratuit, toate în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi” şi Cinema Buiucani, de la ora 22.00. Astfel, joi, 12 iulie, doritorii pot vedea filmul „România neîmblânzită”, vineri „Scurtcircuit”, sâmbătă – „Charleston” şi duminică, ultima zi de festival – „Le fidele”.

Potrivit organizatorilor, TIFF Chişinău îşi propune să devină un eveniment anual cu tradiţie în Republica Moldova, care să aducă în faţa publicului cele mai importante producţii recente lansate şi premiate în festivaluri, precum şi succese de casă, un motor important în susţinerea şi promovarea cinematografiei locale şi un formator al generaţiei tinere.

Similare
RECOMANDĂRI