Festivalul ,,Bunkasai – spiritul Japoniei” a ajuns la cea de-a V-a ediţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Festivalul ,,Bunkasai – spiritul Japoniei” a ajuns la cea de-a V-a ediţie

Un monument comemorativ ,,Piatra Păcii” a fost dezvelit în scuarul Universităţii de Stat din Moldova în memoria victimelor catastrofelor nucleare de la Hiroshima şi Nagasaki. Acţiunea a avut loc sâmbătă, 2 iunie, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului culturii japoneze ,,Bunkasai – spiritul Japoniei”.

În cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului, ministrul educaţiei, culturii şi cercetării, Monica Babuc, a spus că dezvelirea monumentului reprezintă o mărturie a faptului că orice tragedie poate şi trebuie depăşită, iar modelul nipon este unul demn de urmat. Ministrul a spus că Festivalul a devenit într-un timp destul de scurt puntea de legătură dintre Japonia şi Republica Moldova.

,,Cultura este liantul care uneşte naţiunile şi contribuie la consolidarea solidarităţii şi a înţelegerii între oameni. Cultura niponă este deosebit de captivantă, tocmai pentru că e diferită de a noastră, dar la fel de frumoasă şi vastă. În acest sens, ,,Bunkasai” oferă posibilitatea tuturor să cunoască Japonia în toată splendoarea ei”, a spus Monica Babuc.

În cadrul Festivalului culturii nipone, care are loc pe 2 şi 3 iunie, vizitatorii pot lua lecţii de limbă japoneză, se pot familiariza cu bucătăria japoneză, ceremonia ceaiului, caligrafia japoneză, jocuri şi dansuri tradiţionale japoneze, muzică, arte marţiale, origami, anime şi altele.

Festivalul ,,Bunkasai – Spiritul Japoniei” este organizat de către Fundaţia pentru Relaţii Moldo-Japoneze, în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.
Similare