Festivalul „Bunica Fest”, eveniment organizat în premieră la Bălţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Festivalul „Bunica Fest”, eveniment organizat în premieră la Bălţi

Ziua Internaţională a Vârstnicilor a adunat sute de bunici şi bunicuţe din nordul Republicii Moldova la Festivalul „Bunica Fest”. Evenimentul a fost organizat în premieră la Bălţi de către Asociaţia Obştească Centrul de Asistenţă Socio-Medicală la Domiciliu ,,CASMED”, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”.

Genericul festivalului a fost „Cântăm, dansăm, meşterim şi cu vârsta ne mândrim!”, iar evenimentul a avut drept scop onorarea experienţei de viaţă a vârstnicilor, promovarea unui stil de viaţă activ, comunicarea între generaţii şi integrarea socială în viaţa comunităţii. Vizitatorii au participat la diferite ateliere şi au putut cumpăra produse de artă populară şi artizanat direct de la meşterii populari.
 
În cadrul festivalului, au evoluat 17 ansambluri din regiunea de nord, care au prezentat folclorul specific fiecărei localităţi prin dans şi cântec.
 
„Scopul festivalului a fost să onorăm meritele persoanelor în etate, înţelepciunea şi măiestria, valori dezvoltate pe parcursul vieţii. Oferind servicii de asistenţă medicală şi socială, înţelegem prin ce trec vârstnicii, copiii le sunt departe şi au rămas singuri fără sprijinul celor dragi. Dar pe lângă aceste servicii ei au nevoie şi de căldură sufletească, apreciere şi să simtă că sunt preţuiţi. Aceasta a fost intenţia noastră să le arătăm că-i admirăm şi că vârsta nu este un impediment pentru a fi activi şi pozitivi”, a menţionat directorul executiv CASMED, Natalia Postolachi.
 
Evenimentul a fost organizat cu suportul mai multor parteneri.
Similare