Festivalul bucatelor tradiţionale „La vatra plăcintelor” va avea loc în raionul Ialoveni
Sursa foto:Laplacinte.ro Vizualizari:

Festivalul bucatelor tradiţionale „La vatra plăcintelor” va avea loc în raionul Ialoveni

Festivalul bucatelor tradiţionale „La vatra plăcintelor” va avea loc duminică, 15 iulie, în satul Cigârleni, raionul Ialoveni. Evenimentul se va desfăşura în curtea Casei de Cultură începând cu ora 13:00.

Directoarea Casei de Cultură din satul Cigârleni, Diana Josu-Branişte, responsabilă de organizare, a menţionat pentru IPN că în deschiderea festivalului va fi oficiat un serviciu divin de către preotul satului. Ulterior va avea loc o paradă a portului popular. Programul artistic include şi evoluarea ansamblurilor etnofolclorice din zece localităţi ale raionului şi hora satului. Invitata specială a festivalului este interpreta de muzică populară, Doina Arsene.
 
Diana Josu-Branişte spune că festivalul este un eveniment de promovare a tradiţiilor etno-folclorice şi culinare din localităţile raionului Ialoveni. Gospodinele vor găti acasă plăcinte de toate felurile şi după diferite reţete, iar oaspeţii festivalului vor putea gusta din ele, savurând şi un pahar de vin adus de gospodarii satului.
 
Plăcintele şi vinul se vor servi gratis. Gospodinele satului au fost îndemnate să gătească şi alte bucate tradiţionale moldoveneşti.
 
Festivalul bucatelor tradiţionale „La vatra plăcintelor” este la a şaptea ediţie, scrie IPN.
Similare
RECOMANDĂRI