Festivalul AMURAL, ediţia a patra. Braşovul va fi luminat de proiecţii spectaculoase în perioada 23-26 august
Sursa foto:bizbrasov.ro Vizualizari:

Festivalul AMURAL, ediţia a patra. Braşovul va fi luminat de proiecţii spectaculoase în perioada 23-26 august

Festivalul Vizual AMURAL, numit sugestiv Ediţia A4, tema fiind foaia A4 şi infinetele posibilităţi de reprezentare pe care le oferă, va avea loc în perioada 23-26 august la Braşov. Timp de patru zile întreaga zonă După Ziduri, cu pădurea şi monumentele sale medievale, devine “caietul de schiţe” a peste 100 de artişti din întreaga lume. Publicul poate admira anul acesta şi proiecţii audio-video pe scena de la Turnul Negru.

Recunoscut drept festivalul cu cele mai multe proiecţii video simultane, AMURAL plusează în acest an şi cu o listă impresionantă de show-uri Audio-Video pe scena de la Turnul Negru. Max Cooper (UK) producătorul ale cărui videoclipuri fascinante sunt întrecute doar de profunzimea muzicii va ocupa Turnul vineri seară. Sâmbătă, scena va fi ocupată de duo-ul Melmann (ARG) – Maotik (CAN) cu un set de muzică şi proiecţii, ambele live. Vor prelua cu aceeaşi complexitate, dar cu propriul trip-hop Arms and Sleepers (USA) cu un show cinematic. De asemenea, vor fi prezenţi şi  Danaga & Maria Brudaşcă, Vlaicu Golcea & Mihai Păcurar, Ada Kaleh, Baba Dochia, Karpov not Kasparov şi mulţi alţii.

Surprizle vin însă când se vor adăuga proiecţiile Casa Colaj (Crucea Roşie), Casa Bântuită, Turnul Măcelarilor, râul Graft şi lucrări 3 D de realitate augmentată. Lumina va fi proiectată pe Turnul Alb, astfel încât reprezentările să fie vizibile din Piaţa Sfatului şi chiar de pe Tâmpa. Totodată, pe scena în aer liber din spatele Popular se vor împleti poezia şi muzica live. 

Va fi dedicată o expoziţie-eveniment pentru braşoveanul Ion Văcăreanu, pictor deja consacrat. Vernisajul va fi prezent în timpul festivalului, dar va rămâne montat timp de o lună la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania.

AMURAL – Festival vizual După Ziduri este o iniţiativă privată a unui grup de tineri creativi originari din Braşov. Miza lor este de a conecta oraşul la cele mai noi şi mai spectaculoase manifestări artistice, propunând un festival cultural de dimensiune europeană ce aduce împreună arta alături de cele mai noi forme de creaţie şi tehnologie. O mişcare care să transforme oraşul în centrul cultural regional şi naţional pe care şi-l doresc atât braşovenii, cât şi călătorii.

Similare
RECOMANDĂRI