Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Femeile din afişele poloneze pot fi admirate în cadrul unei expoziţii la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei

Expoziţia a fost realizată în baza celei mai mari colecţii poloneze particulare de afiş, ce cuprinde peste 40 de mii de lucrări. Dintre acestea au fost selectate 40 de exemplare care sunt prezentate publicului larg.

Expoziţia oferă posibilitatea cunoaşterii diversităţilor tematice şi stilurilor din afişul polonez, de la sfârşitul secolului 20, începutul secolului 21. Este o selecţie de lucrări ce aparţin unor reprezentanţi de marcă ai şcolii poloneze de afiş. Nu este o şcoală existentă fizic, ci un curent în artă care a fost, de-a lungul timpului, un etalon la nivel mondial pentru designul artistic. Cei mai încântaţi de expoziţie au fost bărbaţii.
 
Vernisajul se înscrie în contextul sărbătoririi Anului Drepturilor Femeilor, proclamat de Parlamentul polonez, cu ocazia aniversării unui centenar de la obţinerea drepturilor depline de vot pentru femeile poloneze.
 
Economia formelor, scrierea novatoare, fantezia, ironia şi capacitatea extraordinară de a sintetiza realitatea sunt caracteristici care, în urmă cu 60 de ani, făceau celebru afişul polonez.
 
Expoziţia poate fi vizitată până pe patru august la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
Similare
RECOMANDĂRI