Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fanfare din România şi Ucraina au fost invitate la festivalul-concurs din Soroca

Soroca a fost duminică capitala culturală a Republicii Moldova. 13 fanfare din ţară, dar şi din România şi Ucraina, au participat la festivalul concurs Fanfara Argintie. Participanţii s-au întrecut în măiestrie interpretând sârbe, hore, valsuri şi tangouri.

Această fanfară a venit din Vaslui, România. Este pentru prima dată când participă la festival. Deşi instrumentiştii recunosc că evoluează mai mult pe la nunţi şi cumetrii, pentru astăzi au pregătit un repertoriu deosebit.
 
La cea de-a 15 ediţie a festivalului Fanfara de Argint au participat 13 orchestre. Fiecare s-a străduit să aducă ceva inedit în concurs pentru a bucura publicul, dar şi a impresiona juriul.
 
În timp ce la poalele Cetăţii Soroca răsuna muzică de fanfară, producătorii din Soroca, dar şi meşteri populari s-au reunit la Iarmaroc unde si-au prezentat produsele specifice zonei de Nord a republicii Moldova.
 
Iarmarocul Produs de Soroca este o premieră. Asemenea târguri vor fi organizate şi în alte raioane pentru a promova produsele specifice zonelor.
Similare