Expoziţie de sculptură inaugurată la Cojuşna
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Expoziţie de sculptură inaugurată la Cojuşna

O expoziţie de sculptură a fost vernisată în parcul central din satul Cojuşna, raionul Străşeni, în cadrul primei tabere de sculptură „Dialoguri cojuşnene”.

Expoziţia cuprinde şase compoziţii sculpturale: „Clar de lună” de Iurie Platon, „Şueta de Cojuşna cu Dorumetre” de Valentin Vârtosu, „Urme de femeie” de Alexei Vidraşco, „Dialoguri între generaţii” de Mihai Lazăr, „Badea Mior” de Radu Granaci şi „Fereastra de la etajul  2” de Mihai Damian. Tabăra a fost organizată de către profesorii de arte plastice de la Centrul de Artă din Cojuşna Teodora şi Vasile Hubenco.
 
Teodora Hubenco a menţionat că ideea de a desfăşura această tabără a fost preluată de la Ungheni, unde artiştii plastici au realizat mai multe ediţii. „Anul trecut, s-au tăiat nişte arbori de pe marginea drumului din localitate pentru foc, însă noi am hotărât să le dăm o nouă viaţă. Şi atunci ne-a venit ideea să organizăm o tabără de sculptură. Astfel, au fost realizate şase sculpturi moderne, deosebite ca formă, concept şi conţinut. Acestea sunt amplasate în formă de cerc, de parcă dialoghează între ele, dar şi cu vizitatorii”.
 
Teodora Hubenco a mai spus că speră că această tabără va avea continuitate şi va deveni o tabără internaţională, la care vor putea să participe şi sculptori din alte ţări.
 
Profesorul Vasile Hubenco a declarat că decizia de a crea o galerie de artă sub cer liber a apărut şi din motivul că oamenii de la sat nu au timp să meargă la expoziţii în muzee, scrie Moldpres.
Similare
RECOMANDĂRI