Expoziţia tinerilor pictori Victor Frimu şi Radu Negru, de Ziua Culturii Naţionale
Sursa foto:ICR Vizualizari:

Expoziţia tinerilor pictori Victor Frimu şi Radu Negru, de Ziua Culturii Naţionale

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău organizează o expoziţie specială de pictură, a tinerilor artişti plastici Victor Frimu şi Radu Negru.

Vernisajul va avea loc pe data de 16 ianuarie 2018, ora 15.30, la Galeria Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” şi se înscrie în seria de manifestări organizate de ICR Chişinău cu prilejul Zilei Culturii Naţionale. 

Victor Frimu s-a născut pe data de 10 mai 1989, în comuna Ciuteşti, raionul Nisporeni, Republica Moldova. În 2009 a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plamadeală” din Chişinău, Secţia Pictură, la clasa profesorului Ghenadie Jalbă; în 2013 - Secţia Pictură a Facultăţii de Arte Plastice, Academia de Muzica Teatru şi Arte Plastice Chişinău, clasa profesorului Iurie Matei, iar în 2015 a finalizat studiile de master, în cadrul aceleiaşi instituţii.  

Începând cu 2003, lucrările sale au putut fi văzute în cadrul unor expoziţii de grup sau individuale organizate în Republica Moldova, România şi Germania.

Radu Negru s-a născut la 01 iunie 1991, în oraşul Drochia, Republica Moldova. În 2014 a absolvit Secţia Pictură Monumentală a Facultăţii de Arte Plastice, Academia de Muzică Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, clasa profesorului Valeriu Jabinschi, iar în 2014 masteratul la Secţia Pictură a AMTAP, clasa profesorului Iurie Matei.

Din 2016 este pictor-decorator al Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău. Lucrările sale au fost expuse, în perioada 2013-2017 în cadrul unor expoziţii de grup şi colective organizate în Republica Moldova, România, Germania, Austria şi Franţa.

Expoziţia este deschisă publicului în perioada 16 ianuarie – 16 februarie 2018.

Similare