Expoziţia-concurs de artă plastică contemporană „Eminesciana-2019”, vernisată la Chişinău
Sursa foto:Moldpres Vizualizari:

Expoziţia-concurs de artă plastică contemporană „Eminesciana-2019”, vernisată la Chişinău

Peste 80 de artişti plastici şi-au prezentat lucrările la expoziţia-concurs de artă plastică contemporană cu genericul „Eminesciana”, aflată la cea de-a VI-a ediţie, care a fost vernisată la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău.

Expoziţia cuprinde 86 de lucrări de grafică, pictură, ceramică şi sculptură.

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menţionat că expoziţia cu acest generic este organizată pentru a 14-a oară, dar în ultimii şase ani aceasta a devenit o expoziţie-concurs.

„Din momentul în care expoziţia a devenit una de concurs, ea a căpătat o nouă înfăţişare şi a înregistrat un salt calitativ. Lucrările expuse sunt diverse şi de o înaltă ţinută artistică. Acestea nu trebuie să reflecte neapărat tematica eminesciană, însă expoziţia în întregime este un omagiu adus poetului nostru clasic. Cu acest vernisaj inaugurăm anul expoziţional 2019, an în care vom avea expoziţii importante, precum Bienala Internaţională de Pictură, Bienala Internaţională de Gravură, Saloanele Moldovei”, a precizat Dumitru Bolboceanu.

Criticul de artă Victoria Rocaciuc a afirmat că tematica expoziţiei impune un efort creativ şi logistic din partea artiştilor plastici.  „Cu toate că aceste lucrări abordează linia căutărilor tehnice, ele totuşi creează o atmosferă, o stare de spirit, care le apropie într-un fel anume de spiritul creaţiei eminesciene. Aş menţiona în acest sens lucrările semnate de  Ala Lupu-Leancă, Leonardo Guţu,  Eudochia Robu şi Victor Cuzmenco”, a subliniat Victoria Rocaciuc.

Iurie Cebotari a obţinut premiul I, Petru Raiu a cucerit premiul II, iar Leonardo Guţu - premiul III. Cu diplome de merit ale Uniunii Artiştilor Plastici s-au ales Eudochia Robu, Victor Cuzmenco, Stanislav Babiuc, Ala Lupu-Leancă,  Constantin Constantinov şi Gheorghe Ţărnă.

Expoziţia va fi deschisă până la 27 ianuarie, scrie Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI