Experţii Comisiei de la Veneţia vor analiza proiectul Codului Audiovizualului înainte ca acesta să devină lege
Sursa foto:parlament Vizualizari:

Experţii Comisiei de la Veneţia vor analiza proiectul Codului Audiovizualului înainte ca acesta să devină lege

Proiectul noului Cod al Audiovizualului, după elaborare şi prezentare de către grupul de lucru, va fi supus dezbaterilor publice şi va fi transmis pentru expertiză Comisiei de la Veneţia. Despre aceasta s-a anunţat vineri, 10 noiembrie, în cadrul şedinţei Grupului de lucru pentru îmbunătăţirea legislaţiei mass-media, creat la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

În cadrul şedinţei au fost discutate activităţile desfăşurate de către cele opt subgrupuri tematice de lucru. Membrii acestora au anunţat că proiectele documentelor sunt în proces de finalizare, iar pentru anumite proiecte a fost solicitată extinderea termenului de realizare.

Subgrupul tematic creat să elaboreze un nou Cod al Audiovizualului are termen de realizare a proiectului până în luna decembrie. Grupul de lucru pentru îmbunătăţirea legislaţiei mass-media constituie o platformă de comunicare, cooperare între Parlament, reprezentanţii instituţiilor media şi ONG-urilor de media. Grupul a fost creat în luna iunie.
Similare