Eveniment cu scop umanitar-caritabil la Chişinău. Lansarea unui basm românesc, proiect inovativ destinat copiilor aflaţi în dificultate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eveniment cu scop umanitar-caritabil la Chişinău. Lansarea unui basm românesc, proiect inovativ destinat copiilor aflaţi în dificultate

„Aniţa-cu-Bundiţa şi minunatele ei călătorii în Lumea Lumilor împreună cu năzdrăvanul Duţă-Ghinduţă” de Luiza Ciolac este o carte cu ilustraţii pentru copii ce urmează să fie prezentată la Chişinău. Lansarea basmului românesc va avea loc joi, 19 octombrie, ora 14:00, la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”.

Este vorba despre o ediţie tiparită în condiţii grafice extraordinare, iar desenele sunt semnate de Anne Chiriţescu. Întregul tiraj va fi donat copiilor bolnavi de cancer, cu dizabilităţi şi din familii nevoiaşe.

Cartea este însoţită de o mapă cu desene. Cu acestea se pot decora saloane din clinicile de Oncologie Pediatrică, dar şi camerele copiilor, acasă. Cu ocazia lansării cărţii, va avea loc şi vernisajul lucrărilor care ilustrează cartea.

La lansare, care va avea loc cu susţinerea Companiei de Librării Bucureşti, a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, va participa şi interpreta Dida Drăgan.

Beneficiarii donaţiilor din Republica Moldova sunt: Institutul Oncologic IMSP, Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco”, Centrul mamei şi copilului, Centrul ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii Corneşti, Centrul ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii Târnova, Centrul de plasament temporar şi reabilitare pentru copii din municipiul  Bălţi, Centrul de reabilitare pentru copii cu handicap sever al aparatului locomotor, IMSP Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1, IMSP Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii, IMSP Spitalul Clinic Republican pentru Copii „E. Coţaga”, Casa internat pentru copii cu deficienţe mintale Hânceşti, Casa internat pentru copii cu deficienţe mintale Orhei.

1.000 de exemplare din tirajul acestei cărţi vor fi donate copiilor din Republica Moldova.
 
Similare