Două spectacole puse în scenă în Republica Moldova, selecţionate la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două spectacole puse în scenă în Republica Moldova, selecţionate la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Două spectacole puse în scenă în Republica Moldova au fost selecţionate pentru reprezentaţii la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Unul dintre spectacole se joacă la Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu”, iar celălalt la Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”.

Astfel, duminică, 14 iunie 2020, ora 12:00:, se va juca piesa „Cerere în căsătorie” de: A.P. Cehov, spectacolul  fiind jucat de actorii Teatrului Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chişinău, în regia lui Alexandru Grecu, scrie moldovabusiness.eu.

Luni, 15 iunie, se va juca piesa „Familia TOT” de: István Örkény, pusă în scenă de regizorul Alexandru Cozub de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” Chişinău..

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) este considerat cel de-al treilea cel mai mare festival de artele spectacolului din lume, după cele de la Edinburgh şi Avignon.  FITS este evenimentul care a pus România prin Sibiu pe harta europeană a destinaţiilor de turism cultural.

Pentru prima dată în istoria de 27 de ani a evenimentului, FITS va fi organizat anul acesta online, în perioada 12-20 iunie 2020.

În total, zilnic, vor fi difuzate evenimente online de cea mai înaltă clasă însumând peste 14400 de minute.

Festivalul de la Sibiu din acest an va avea nu mai puţin de 13 secţiuni distincte: teatru, dans, outdoor, circ contemporan, muzică, operă, film, conferinţe speciale, Therme Forum, Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, dar şi o nouă secţiune, „FITS for KIDS”, dedicată celor mici. Programul fiecărei zile de festival va începe la ora 9:30 dimineaţa şi se va încheia la ora 24:00. 

Toate evenimentele vor fi redifuzate pe timpul nopţii pentru spectatorii de pe alte fusuri orare, de pe cele cinci continente de unde FITS a selectat spectacole: Asia, America de Nord, America de Sud, Australia şi Europa.


 

 

Similare
RECOMANDĂRI