Donaţii de carte: În aceeaşi limbă - cartea care ne uneşte -  Din Basarabia, cu drag!
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Donaţii de carte: În aceeaşi limbă - cartea care ne uneşte - Din Basarabia, cu drag!

În aceeaşi limbă - cartea care ne uneşte - Din Basarabia, cu drag! Sub acest generic vor fi inaugurate standuri permanente  de carte la Biblioteca Metropolitană  Mihail Sadoveanu din Bucureşti (str. Tache Ionescu, nr.4, sec.1), în ziua de 1 decembrie  -  Ziua Naţională a României şi la  Biblioteca Centrală Universitara ”Carol I” (str. Boteanu nr.1), în ziua de  15 ianuarie - Ziua Culturii Naţionale.  

Cu această ocazie, facem apel  către autorii şi  editurile din Chişinău de a contribui printr-o donaţie de carte la realizarea acestui proiect (câte 2 exemplare/titlu, pentru cărţile  editate în limba română,  după 1989). 

Amenajarea unui stand permanent de carte în 2 dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură din România va contribui la conectarea directă a cititorilor din ţară  la producţia literară din Basarabia, editată pe parcursul celor 30 de ani de scriere în grafia latină. Totodată, prezentarea contribuţiilor ştiinţifice notabile în domenii de cercetare precum istorie, antropologie, arheologie, geografie, medicină, critică literară, teatru,  arhitectură, pedagogie, muzeografie, muzeologie  etc. va contribui la impulsionarea schimburilor academice, a proiectelor de cercetare comună.   

Este un gest de recunoaştere a  valorii oamenilor de cultură  şi a cercetătorilor din Basarabia, dar şi un vector de promovare a cărţii basarabene  în spaţiul românesc extins.

Donaţiile de carte pot fi făcute:

Bucureşti:

-         în cadrul Tărgului de carte Gaudeamus (20-24 noiembrie 2019, Romexpo, pavilion B2),  standul de carte Eurodidactica, (persoana de contact  Rodica Ursu, tel. 0745077755)

-         Asociaţia Tighina, Calea Văcăreşti nr.252-254, (persoana de contact Alexei Paluţă,  tel.0721182367)

Chişinău:

-         sediul TVR Moldova, str. Alexei Sciusev, nr.31, (persoană de contact Nicolae Mocanu,  tel. 069784876)

Partenerii proiectului “In  aceeaşi limbă - cartea care ne uneşte”/ Din Basarabia, cu drag:

TVR Moldova, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România filiala Chişinău, săptămânalele    Literatura şi arta  şi  Făclia, Asociaţia de dezvoltare pentru România şi Asociaţia Europeană de Strategii Politice  Nicolae Costin ( preşedinte de onoare Iuliana Gorea Costin),  Fundaţia Syllabus, Asociaţia Tighina (preşedinte Alexei Paluţă).

 

Similare
RECOMANDĂRI