Doliu în lumea cinematografiei. Regizorul Mircea Drăgan s-a stins din viaţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doliu în lumea cinematografiei. Regizorul Mircea Drăgan s-a stins din viaţă

Unul dintre cei mai mari regizori români Mircea Drăgan s-a stins din viaţă astăzi, la vârsta de 85 de ani. Acest lucru a fost confirmat pentru Agerpres de către directorul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Anca Mitran.

Mircea Drăgan s-a născut pe 2 octombrie 1932, pe acte fiind trecut pe 3 octombrie, la Gura Ocniţei. A terminat IATC (Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică  "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti) în 1955 ca şef de promoţie la secţia Regie. A debutat în 1957, cu filmul ”Dincolo de brazi”, şi apoi a regizat ”Setea”, după romanul lui Titus Popovici, şi ”Lupeni 29”. 

Din 1964 a început să predea arta regizorală la IATC, la secţia de regie film, devenind mai târziu rector al acestei instituţii. "Neamul Şoimăreştilor", "Columna", "Brigada Diverse în acţiune", "BD în alertă", "BD la munte şi la mare", "Fraţii Jderi", "Ştefan cel Mare", "Cuibul salamandrelor", "Aurel Vlaicu", "Plecarea Vlaşinilor", "Cucoana Chiriţa" şi "Chiriţa la Iaşi" sunt doar câteva dintre filmele regizate de Mircea Drăgan.

Similare