Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi jurnalişti au scris o carte despre Universitatea din Tiraspol în 1992

„Universitatea de Stat din Tiraspol în perioada Războiului de pe Nistru” este titlul unei cărţi lansate astăzi la Chişinău, în care sunt descrise evenimentele prin care au trecut profesorii şi studenţii universităţii în perioada conflictului armat din 1992.

Cartea a fost redactată prin metoda interviului şi se bazează pe mărturiile profesorilor, dar şi ale studenţilor care şi-au făcut studiile în perioada războiului la Universitatea de Stat din Tiraspol.
 
Iniţiativa de a scrie această carte a venit din partea corpului didactic al Universităţii de Stat din Tiraspol. Jurnaliştii Ilie Gulca şi Svetlana Coropceanu sunt autorii volumului lansat astăzi, când se împlinesc 26 de ani de la evacuarea forţată a profesorilor şi studenţilor de la Tiraspol la Chişinău.
 
Pentru devotamentul faţă de ţară şi rezultatele remarcabile în formarea specialiştilor, Universitatea de Stat din Tiraspol a fost decorată cu Ordinul „Credinţa Patriei” clasa I, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova din 1 octombrie 2010.
 
Similare
RECOMANDĂRI