Documentarul „Grădina Sovietică”, turnat în Republica Moldova a fost prezentat la Festivalul de Film de la Sarajevo
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Documentarul „Grădina Sovietică”, turnat în Republica Moldova a fost prezentat la Festivalul de Film de la Sarajevo

La data de 18 august 2019, la a 25 a ediţie a Festivalului de Film din Sarajevo, a avut loc premiera mondială a documentarului turnat în Republica Moldova ”Grădina Sovietică”, în regia lui Dragoş Turea. Filmul ”Grădina Sovietică” participă în competiţia oficială la categoria documentar şi concurează pentru trofeul Inima Oraşului Sarajevo.

În timp ce investighează moartea misterioasă a bunicii sale, Dragoş, un regizor din Republica Moldova, descoperă un experiment ştiinţific secret. Dragoş dezvăluie planul ascuns al lui Nikita Hruşciov, de a transforma Republica Moldova într-o Grădina Sovietică pentru aplicarea energiei atomice în agricultura locală.

Documentarul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova, Centrul Naţional al Cinematografiei din România, TVR - Societatea Română de Televiziune.

Este o premieră când un documentar de lung metraj, având un subiect autentic din Republica Moldova, este selectat pentru a participa la Festivalul din Sarajevo, care este organizat sub patronajul UNESCO. Publicul a manifestat un interes sporit faţă de subiectul documentarului, turnat în Republica Moldova şi după încheierea filmului a stârnit discuţii aprinse.
Similare
RECOMANDĂRI