Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dirijorul Orchestrei de Muzică Populară "Folclor", Petre Neamţu, a împlinit 70 de ani

Dirijorul Orchestrei de Muzică Populară "Folclor", Petre Neamţu, a împlinit 70 de ani. Cu această ocazie, la Filarmonica Naţională Serghei Luchevici a avut loc un spectacol muzical de zile mari, dedicat maestrului. Acompaniaţi de instrumentiştii care au cântat sub bagheta magică a dirijorului, artişti de renume au interpretat cele mai îndrăgite melodii din repertoriul popular. Rude şi prietenii dar şi cei care admiră creaţia lui Petre Neamţu au venit, cu drag, să-l felicite.

Tonul spectacolului muzical "Folclorul îmi alină dorul" a fost dat de ansamblul de dansuri “Hora”, ai cărui membri au între 53 şi 73 de ani. Alături de ei, Petre Nemţu a păşit în universul muzicii populare, la începutul anilor ‘70.
 
Neobosit şi plin de pasiune, maestrul a strălucit şi de aceasta dată, alături de orchestra pe care o conduce din 1984.
 
Sala Filarmonicii a fost arhiplină pentru cei care venit să-i spună “la mulţi ani” îndrăgitului artist şi să-l felicite pentru tot ce a făcut până acum.
 
În anul 1989, Petre Neamţu a devenit Artist Emerit al Republicii Moldova, iar în 2010 i s-a conferit titlul onorific "Artist al Poporului".
Similare
RECOMANDĂRI